Kalender

Lägerledarutbildning

Jobba som lägerledare hos oss (du gör din intresseanmälan här) och delta i denna viktiga utbildningshelg i Kista där du får planeringstid med andra lägerledare, verktyg för bra bemötande, konflikthantering, hjärt- och 
lungräddning, krishanteringsplan med mera.

Var: Unga Hörselskadades kansli i Kista, Stockholm
När: 12-14 april
Ålder: 18+
Antal: Alla som fått jobb som lägerledare
Kostnad: Gratis (inklusive aktiviteter, mat, boende och resor).
Sista anmälan: 24 mars

Helgläger i Östergötland

Under Kristihimmelfärdshelgen tar vi oss till en mysig lägergård. Vi ser fram emot en långhelg fullspäckad med spel, lekar, äventyr, grillning och kanske till och med ett bad eller två för den modiga! Med under lägret finns ledare från UH som planerar aktiviteter och ser till att alla deltagare får den bästa möjliga lägerupplevelsen. Häng på!

Var: Östergötland. Håll utkik efter mer information här på vår hemsida, vi har ännu inte bestämt var exakt i Östergötland vi ska ha lägret.
När: 30 maj-2 juni
Ålder: 6-15 år
Kostnad: 400 kr (resa ingår ej)
Sista anmälan: 1 april
Frågor? Maila hanna@uh.se

Språkresa till England

Följ med på språkresa till England sommaren 2019, träffa nya vänner och utveckla din engelska. På språkresan har du lektioner på dagtid och på eftermiddagarna har du aktiviteter tillsammans med andra på skolan, till exempel bollsport, ridning eller dans. Med på resan finns en ungdomsledare som kan både engelska och svenskt teckenspråk. Vi har också hörslinga med för att säkerställa att undervisningen är tillgänglig. Språkresan arrangeras av Riksförbundet DHB, Unga Hörselskadade och språkreseförmedlaren Avista.

Var: Ilfracombe, Devon, England
När: 15 juni-29 juni
Ålder: 14-17 år
Kostnad: 14 000 - 16 000 kronor (beroende på vald aktivitet)
Sista anmälan: 31 januari
Frågor? Maila

Vill du läsa mer om språkresan? Läs här!

Du måste vara medlem i Unga Hörselskadade 2019 för att få delta

Vi vill också tipsa er om att ni har möjlighet att söka bidrag från t.ex. Tysta skolan (sista februari) och HRF (sista mars). Många deltagare har fått bidrag tidigare år.

Barn- och ungdomsläger på Herrfallet 2019

På Herrfallet har UH under flera år anordnat ett av våra mest populära läger. Vi har två grupper som har läger parallellt, en för barn mellan 6-12 år och en för ungdomar mellan 13-18 år. På Herrfallet bor vi i stugor, vi lagar vår egen mat och har lägeraktiviteter både ute och inne. På programmet står traditionella lägeraktiviteter och räkna med en hel del bad vid den långgrunda sandstranden på området. Du kommer väl med?

Var: Herrfallet, Arboga
När: 24 juni-30 juni
Ålder: 6-12 år respektive 13-18 år
Kostnad: 700 kr (resa ingår ej)
Sista anmälan: 23 april. Klicka här för att anmäla dig.
Frågor? Mejla hanna@uh.se

Du måste vara medlem i Unga Hörselskadade 2019 för att få delta

Teckenspråksvecka 2019

Är du nyfiken på teckenspråk? Eller du kanske redan kan en del teckenspråk och vill lära dig mer? Alla Unga Hörselskadades medlemmar mellan 15-30 år är välkomna att delta på teckenspråksveckan. Vi kommer att vara på Västanviks folkhögskola utanför Leksand. Skolan är teckenspråkig, vilket gör att du får möjlighet att träna ditt teckenspråk även utanför lektionssalarna. På dagarna är det teckenspråkslektioner och på kvällarna organiserar ledare från Unga Hörselskadade traditionella lägeraktiviteter. På lördagen gör gruppen en heldagsutflykt.

Var: Västanviks folkhögskola, Leksand
När: 29 juli - 4 augusti
Ålder: 15-30 år
Kostnad: 1500 kr (resa ingår). Klicka här för att anmäla dig.
Sista anmälan: 10 maj 2019
Frågor? Mejla hanna@uh.se

Du måste vara medlem i Unga Hörselskadade 2019 för att få delta