Det är dags för årsmöte!

Den 17-19 november är det äntligen dags för Unga Hörselskadades årsmöte på Tollare folkhögskola som ligger strax utanför Stockholm. Alla medlemmar har möjlighet att delta och vara med och bestämma vad UH ska arbeta med i framtiden. Vi kommer bland annat diskutera aktiviteter, vilket tema vi ska arbeta efter, bestämma inriktning på vårt påverkansarbete och redogöra om organisationens ekonomi. UH har direktdemokrati på årsmötet vilket innebär att alla enskilda medlemmar är ombud med rösträtt.

  • Årsmötet är gratis, UH ansvarar för bokning av resor, boende, mat och annat praktiskt.
  • Anmälan görs via formuläret längre ner
  • Sista anmälningsdag är den 22 oktober

Anmälan är stängd.

Skicka in motioner och nomineringar senast 6 oktober

Unga Hörselskadade behöver dina förslag. Till årsmötet kan du skicka in motioner (förslag) till diskussion och beslut. Om du har en toppenidé eller vill ändra på något i verksamheten kan du skriva en motion som tas upp och beslutas om under årsmötet. Skriv ner vad du vill med en bakgrund till förslaget, samt vad du vill att årsmötet ska besluta om.

Motioner skickas till Elin. Behöver du hjälp med formuleringar är du också välkommen att mejla. E-postadressen är

Nominera till förtroendeposter

Har du förslag på en person som skulle passa som förtroendevald i UH? Valberedningen är intresserade av dina förslag. Årsmötet kommer välja en ordförande, vice ordförande, kassör och ledamöter samt suppleanter till riksstyrelsen. Årsmötet väljer även en valberedning och föreningsrevisor.

Är du intresseras av någon av dessa poster? Eller känner du någon som du vill ge förtroendet? Skicka in din nominering senast den 6 oktober till

Nominera till Unga Hörselskadades utmärkelser

Tycker du att någon i UH har gjort något extra bra? Något som är värt att hyllas? Du kan nominera personer till våra två priser: Årets UH:are och Årets UH-ledare. Klicka här för kriterierna (extern)

Nominera till årets VIP-HIP: Unga Hörselskadade delar årligen ut årets VIP-HIP till en person, organisation eller ett företag som gynnar utvecklingen mot ett samhälle som är tillgängligt för unga med hörselskada.

Nominera till årets Vaxpropp: Årets Vaxpropp går till en person, organisation, myndighet eller ett företag som på något sätt visat brist på lyhördhet gentemot hörselskadade barn och ungas behov och intressen.

Skicka in din motivering till

Tinnituskonferens

Under årsmötet kommer vi ha en tinnituskonferens. Där har du chansen att dela med dig av dina tankar, erfarenheter och ta del av andras strategier för att hantera sin tinnitus. Mer information kommer inom kort, håll utkik här på hemsidan.

Sista anmälningsdag är den 22 oktober 2017

Varmt välkommen till Unga Hörselskadades årsmöte 2017!

22 augusti 2017