"Det är hög tid för Örebro kommun att skärpa till sig"

Vi välkomnar beskedet att RGD/RGH får stanna på Risbergska terminen ut men det är upprörande att det krävs demonstrationer och krismöten för att kommunen ska involvera elever och personal i sina beslut. Det är oacceptabelt att Örebro kommun gång på gång fattar beslut över huvudet på dem besluten påverkar. Vi har flera gånger tidigare lyft vikten av att involvera elever i de beslutsprocesser som påverkar dem, men ännu en gång väljer Örebro att ta beslut helt utan dialog.

Unga Hörselskadade påtalade detta så sent som i november när vi delade ut Årets Vaxpropp till Örebro kommun för deras undermåliga hantering av såväl flytten av Risbergska som flytten av förskolan Kattungen. Eleverna ska inte behöva lägga energi och tid på att slåss för sin rätt till en trygg utbildning, det är något som kommunen ska ta ansvar för. Det är hög tid för Örebro kommun att skärpa till sig och se över sina beslutsprocesser och sina prioriteringar samt att ta sitt ansvar för alla elevers rätt till likvärdig utbildning.

Jonathan Wahlström, ordförande Unga Hörselskadade
Dalya Sediq, ordförande Unga Hörselskadade Örebro

Här kan du läsa om RGD/RGH i en artikel på SVT Nyheter
Här kan du läsa om Årets Vaxpropp 2015 till Örebro Kommun
 

Läs hela nyheten

Jobba som föreståndare på UHiS sommarkollo

"Som föreståndare på UHiS Sommarkollo ansvarar du för att ge deltagarna en positiv och rolig upplevelse där de känner sig trygga och lär känna andra hörselskadade barn och ungdomar."

UHiS kollo kommer äga rum den 27 juni-5 juli och söker nu en föreståndare som tycker om att ta ansvar. Det krävs också att du är flexibel och medveten om hur det fungerar att arbeta på kollo.

Du ska tillsammans med kolloledarna se till att det blir sommarens roligaste läger för deltagarna!

Ansökan ska skickas till peter.falkegard@uh.se senast den 8 april. Ansökningarna behandlas löpande.

Du som vill veta mer kan läsa hela annonsen här

 

Läs hela nyheten

Anmälan till Alemdalsveckan stängd

Vi tar inte längre emot några intresseanmälningar för Almedalsveckan 2016.

Är du intresserad av att engagera dig inom UH på andra sätt kan du kika in på våra verksamheter eller på vår engagera dig-sida.

 

Läs hela nyheten
Visa alla nyheter
Unga Hörselskadade
Box 6605, 113 84 Stockholm
Besöksadress: Gävlegatan 16 Stockholm
Telefon: 08-457 55 00
Textelefon: 08-457 55 01
Fax: 08-457 55 03
E-post: kansli@uh.se
Bankgiro: 5235-4271
Plusgiro: