Besök Riksgymnasiet för döva och hörselskadade

Har du en hörselnedsättning och ska börja gymnasiet 2017/2018? Då är du välkommen att besöka Riksgymnasiet för döva och hörselskadade. Under tre dagar får du gå runt och se skolorna samt veta mer om deras gymnasieprogram och boenden. Du får också information om deras mötesplats Café 019 och vilka bidrag som betalar för utbildningen på Riksgymnasiet.

Elever med hörselnedsättning, 4-6 april 2016
Sista anmälningsdag: 6 mars

Elever från statliga specialskolor, 18-20 april 2016
Sista anmälningsdag: 20 mars

Här finner du mer information och anmälningsblanketter
 

Läs hela nyheten

Vill du bli UH-ledare?

Vill du bli UH-ledare?
Vi söker engagerade och ansvarstagande föreståndare och ledare över 18 år som brinner för att göra våra läger till en fantastisk upplevelse för deltagarna. Skulle du bli utvald till ledare erbjuder vi dig en kostnadsfri utbildnings- och planeringsträff den 23-24 april på UH:s kansli i Stockholm.

Är du intresserad av att vara ledare i sommar så skicka din ansökan till sabina.hedstrom@uh.se senast 29 mars.

Här kan du läsa mer om vad vi söker hos dig som ledare

 

Läs hela nyheten

Representera UH i Washington

Den 23-26 juni arrangerar IFHOHYP (International Federation of Hard of Hearing Young People) sitt årsmöte, AGM. Detta sker i Washington I anslutning till världskongress och konvent för hörselskadeorganisationer från hela världen.

Unga Hörselskadade söker nu representanter som ska delta på AGM och föra vår talan samt delta på konventet, träffa andra organisationer och nätverka. Detta är en fantastisk chans att träffa andra med hörselskada från hela världen och lära av hur de organiserar sig och hur de jobbar med våra frågor.

Räkna med att du är borta minst 22-27 juni om du blir utsedd till representant. Du behöver veta redan nu att du har möjlighet att delta de angivna datumen. Skicka en ansökan till elin@uh.se där du berättar om varför du skulle göra ett bra jobb som UH:s representant, om din ideella bakgrund och eventuella andra internationella uppdrag du haft. Ansökan ska vara inne senast 26 januari.

 

Läs hela nyheten
Visa alla nyheter
Unga Hörselskadade
Box 6605, 113 84 Stockholm
Besöksadress: Gävlegatan 16 Stockholm
Telefon: 08-457 55 00
Textelefon: 08-457 55 01
Fax: 08-457 55 03
E-post: kansli@uh.se
Bankgiro: 5235-4271
Plusgiro: