Att integrera utan resurser blir att exkludera!

Idag, lördagen den 15/10 är det hörselskadades dag, en dag som funnits sedan 2001 för att ge uppmärksamhet till oss med hörselskador och de villkor som vi ställs inför i vår skolgång, vårt arbetsliv och vår vardag.

– Skolan är avgörande för varje individs framtid, och för allt för många barn och unga med hörselskada är skolgången mycket tyngre än för många andra, säger Jonathan Wahlström, ordförande för Unga Hörselskadade. För oss är detta en dag för att lyfta de utmaningar som finns i samhället för barn och unga som har en hörselskada, och skolfrågan är en av våra viktigaste frågor.

 
– Skolan idag är inte en plats där alla har chans att utvecklas på lika villkor, konstaterar Jonathan. Så sent som förra veckan släppte Skolverket rapporten ”Tillgängliga lärmiljöer?” som återigen lyfter det faktum att barn med i behov av särskilt stöd kommer i kläm och inte får de anpassningar och den undervisning de har rätt till och behöver. Unga Hörselskadade ser kunskapsbrist som en viktig faktor och att det finns höga ambitioner som sällan matchas av tillräckliga insatser.

Läs hela vårt pressmeddelande med anledning av Hörselskadades Dag.

Läs hela nyheten

Välkommen på halloweenläger på Herrfallet!

Sista helgen i oktober bjuder UH in till en kuslig Halloweenhelg. Vi bor i stugor, har spännande och mysiga aktiviteter tillsammans, umgås och firar Halloween.

Ledare från Unga Hörselskadade finns på plats för att skapa ett spökig och stämningsfullt läger och se till så att alla har det roligt och känner sig som en i gänget.

Var? Herrfallet, utanför Arboga
När? 28-30 oktober
Ålder? 6-15 år
Kostnad? 300 kronor
Anmälan? Görs senast 28 september i formulär här
Frågor? Kontakta maria@uh.se

Läs hela nyheten
Visa alla nyheter
Unga Hörselskadade
Box 6605, 113 84 Stockholm
Besöksadress: Gävlegatan 16 Stockholm
Telefon: 08-457 55 00
Textelefon: 08-457 55 01
Fax: 08-457 55 03
E-post: kansli@uh.se
Bankgiro: 5235-4271
Plusgiro: