Tips till dig som ska börja gymnasiet 2016/2017

Att börja gymnasiet är en stor förändring för alla och det finns mycket du kan behöva tänka på inför ditt val av skola. Riksgymnasiet för döva och hörselskadade i Örebro vill därför bjuda in till praktikbesök. Det innebär att du som elev får följa ett av deras gymnasieprogram under tre dagar.

Elever med hörselnedsättning/kombinerad syn- och hörselnedsättning är välkomna den 1-3 december 2015.

Elever från de statliga specialskolorna är välkomna den 8-10 december 2015.

Sista anmälningsdag är den 30 oktober 2015. Mer information och anmälningsblanketter finns på www.orebro.se/riksgymnasiet

 

Läs hela nyheten

Nollvision mot utbrändhet

Vi måste kunna brinna utan att brinna upp! Därför är det en självklarhet för Unga Hörselskadade att ställa sig bakom Maktsalongens ‪#‎nollvision‬ mot utbrändhet i det unga civilsamhället. För ett hållbart civilsamhälle där vi tar vara på våra unga ledare och ideella!
 

Läs mer om #Nollvision här

 

Läs hela nyheten

Vill du resa till Nepal med UH?

Unga Hörselskadade bedriver ett MyRight-finansierat utvecklingssamarbete tillsammans med NAHOH, en nepalesisk organisation för personer med hörselskada. I december kommer två medlemmar från Unga Hörselskadade att resa till Nepal och genomföra några av de aktiviteter som står i projektplanen.

Vi söker nu någon som vill åka till Nepal i vecka 50. Du är ansvarstagande och ödmjuk, kan jobba självständigt och i grupp samt har tid och det engagemang som krävs för besöket och projektet även efter hemkomst. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av internationellt arbete.

Är du den vi söker?
Sammanfatta en text där du beskriver vem du är, vad du har för erfarenhet som kan vara bra för detta uppdrag samt varför du tycker att Unga Hörselskadade ska låta dig åka. Skicka din ansökan till sabina.hedstrom@uh.se senast den 21 september klockan 09:00.


Klicka här för att läsa mer om uppdraget

Här kan du läsa mer om vårt projekt i Nepal

 

Läs hela nyheten
Visa alla nyheter
Unga Hörselskadade
Box 6605, 113 84 Stockholm
Besöksadress: Gävlegatan 16 Stockholm
Telefon: 08-457 55 00
Textelefon: 08-457 55 01
Fax: 08-457 55 03
E-post: kansli@uh.se
Bankgiro: 5235-4271
Plusgiro: