Gå med i UH:s Nepalgrupp!

Är du intresserad av att vara delaktig i utvecklingssamarbetet UH har med NAHOH? Att sitta i gruppen innebär att arbeta med projektet, sprida information och vara med och samla in till egeninsatsen. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av internationellt arbete, det enda du behöver ha är engagemang. Gruppen kommer att träffas ett par tillfällen per år, men största delen av arbetet kommer att ske på distans.

Om det låter intressant eller du har några frågor så mejla sabina.hedstrom@uh.se

Här kan du läsa mer om UH:s projekt med Nepal samt Nepalgruppen

 

Läs hela nyheten

Att vara hörselskadad i Nepal

Det är tufft att höra dåligt, säger Saurab. Folk blir ofta irriterade när de behöver upprepa något de sagt, och jag mår inte bra när folk skäller på mig. När jag äntligen kom i kontakt med NAHOH kände jag att det var så skönt att träffa andra med hörselskada! 

Livet för personer med hörselskada är svårt i Nepal, berättar Sujana. Jag upplever det som att min familj ogillar mig, tycker det är besvärligt att tala så att jag hör, och de blir många gånger irriterade när jag frågar om. Även mina vänner har svårt att förstå mig och mina behov.
 

Saurab och Sujana är båda medlemmar i NAHOH som UH genomför ett utvecklingssamarbete med. Projektet drog igång 2015 och kommer pågå i tre år. Nu söker vi dig som vill vara med och stötta projektet och möjligheten för UH och NAHOH att kunna göra en insats i Nepal.

Klicka här för att läsa mer om Saurab och Sujana och hur det är att vara hörselskadad i Nepal

Läs mer här om du är intresserad av att veta mer om projektet och hur du gör för att bidra
 

Läs hela nyheten

Att leva med en hörselskada

Josefin Burström föddes med en hörselskada. Hon är en pigg liten tjej, åttaåriga Josefin Burström. Och nyfiken på det mesta. Hörselnedsättningen, som hon har på båda öronen, hindrar henne inte ifrån att klara skolan lika bra som kompisarna.

Vimmerby Tidning publicerade i veckan en tredelad serie om hur det är att leva med en hörselskada. I serien får vi lära känna Josefin och hennes familj. Josefin går i tvåan och föddes med en hörselskada och vi får läsa om hur familjen hanterar vardagen och Josefins hörselnedsättning.

Här kan du läsa första delen

Här kan du läsa andra delen

Här kan du läsa tredje delen

 

Läs hela nyheten
Visa alla nyheter
Unga Hörselskadade
Box 6605, 113 84 Stockholm
Besöksadress: Gävlegatan 16 Stockholm
Telefon: 08-457 55 00
Textelefon: 08-457 55 01
Fax: 08-457 55 03
E-post: kansli@uh.se
Bankgiro: 5235-4271
Plusgiro: